Ja ha començat la setmana cultural del Mig Any 2018 de Xixona. 

El divendres es va presentar el llibret del Mig Any juntament amb el relat guanyador de Maria Dolores Galiana Soler, Una història d’amor que transcorre a Orà… Teniu que lleguir-lo.

També es va inaugarar l’Exposició de Cartells i Fotografies .                                             Maria Dolores Galiana

El diumenge 18 es va celebrar el Concert de la banda juvenil de A.M.M el Trabajo de Xixona, amb una presentadora de luxe, Elisa Galiana. Aquests magnífics músics junt amb el seu director, Alberto Garcia Izquierdo,  han interpretat les seguents obres festeres. CAP AL CASTELL (2017)
Fanfàrria de Mario Esteve Ramón (Mutxamel, 1981)
Composada amb motiu del 25 aniversari de les ambaixades a Xixona, composta per a interpretar-la a les ambaixades de les nostres festes. BANDOLERA (2015)
Pasdoble de Mario Roig Vila (Albaida, 1972)
Dedicat a Sofia Lara Sánchez de la família Guerola-Ureña en el seu any de 1r Trò 2015 de la Comparsa de Contrabandistes d’Ontinyent TERRA NOSTRA (1999)
Marxa cristiana d’Enrique Alborch Tarrasó (Castelló de Rugat, 1976)
1er Premi al I Concurs de Composició de Música Festera “Ciutat de Sant Vicent del Raspeig” PACO EL CHOLLAT (1992)
Marxa mora de Daniel Ferrero Silvage (Ontinyent, 1965)
Dedicada a Francisco Pastor, emblemàtic fester berberisc de Crevillent conegut per tots com Paco “El Chollat”. MI BARCELONA (1911)
Marxa de Julio Laporta Hellín (Alcoi, 1870-1928)
Emblemàtic i espectacular pasdoble-marxa ple d’encerts melòdics. De bellíssima línia harmònica, desenvolupa compassos de sardana entremesclats amb fanfàrries de metalls, per acabar amb una explosió d’alegria. Va ser escrit pel mestre alcoià durant la seva estada a Barcelona. 

OMEYA (2016)
Marxa cristiana de Jesús Ufano Cervantes (La Vila, 1984), mestre de trompeta i conjunt instrumental a la nostra Escola de Música i guanyador dels darrers concursos de composició d’Agost i Alzira. NO HO FARÉ MÉS (1949)
Marxa mora de Vicente Catalá Pérez (Alcoi, 1892-1974). Composta originàriament per a rondalla, en concret per a l’Orquestra de Pols i Pua Harmònica Alcoiana. L’autor, músic de la Nova d’Alcoi, era també bandurrista en l’esmentada orquestra, i amb l’ajuda de José Carbonell va escriure una xicoteta melodia per a una marxa mora. Transcorregut un temps, José Carbonell (director de la Música Nova i de l’Harmònica Alcoiana), la va harmonitzar i instrumentar per a banda. També s’han lliurat els diferents premis infantils de les nostres Festes i els diplomes als nous llicenciats de l’Escola de Festes. El pròxim acte, per si algú està interesat, es el dimarts a les 19 al Salò d’actes del Trabajo. Presentació de la nova web de la Federació i les fotos de Festes 2.0, un acte on descobrirem coses curioses e inèdites de les festes de Xixona.